Zalezy jakiego buggy. No ale od kupienia bazy czyli albo malucha albo garbusa...
SpeedGold
Wysłany: 2007-10-09, 21:36
Dlaczego konkretnie malucha lub garbusa ?? W sumie jest najprościej z tych samochodów zrobić taki pijazd. Ale jak masz troche zdolności to zrobisz z każdego auta. Ja myśle teraz nad kupnem jakiegoś rozbitego samochodu z silnikiem diesla. Silnik przód naped na tył :D
SpeedGold, Witajcie konstruktorzy!! Mam podobny pomysł jak kolega. Mamy silnik od VW golfa I 1.6 Diesel o mocy 54KM . Co myślicie o stworzeniu buggyiego z takim sercem?? Największy problem jest taki ze chcemy tylny napęd a to w przypadku silnika z przednionapędowca jest pewien problem.
SpeedGold
Wysłany: 2007-10-15, 22:28
Ten silnik był by bardzo dobry są 2 opcje.
- Możesz cały silnik dać na tył i normalnie naped miał byś na tylne koła. Ale nie jest to za dobra opcja bo przód był by za lekki i przez to kiepsko trzymał by sie drogi.
- Z tym pomysłem jest wiecej roboty. Dorobić flansze i połączyć za jej pomocą silnik ze skrzynią z tylno napędówki. Wtedy silnik musiał by być zamontowany bokiem tzn. przekręcony o 90stopni.
wydaje mi sie ze silnik z tyłu będzie lepszym pomysłem, ale jest problem z drążkami od skrzyni, reszta tj gaz, sprzęgło itd jest na linkach to nie problem, tylko te cholerne drążki
SpeedGold
Wysłany: 2007-10-15, 22:39
No musisz coś wymyślić cięzko mi powiedzieć jak sobie z tym poradzić musiał bym to widzieć żeby ci coś doradzić.
Słuchajcie trzeba zacząć od tego jakie przeznaczenie ma miec buggy.Czy do driftowania czy do jezdzenia po górach czy przechadzkach po łąkach :) Ja jestem w trakcie planowania buggy do driftu! Czyli z przodu silnik na tył napęd z uwagi na to że tył będzie lekki dam do tyłu duze koła oraz z tylu będą siedzenia.Wted wystarczy silnik nawet 1,4 beznzyna aby styrac lacza:)
Co myślicie o moim planie?
Piter
Wysłany: 2008-01-22, 23:26
dziki pomysł w pytę! Ja nabyłem włąsnie ruraka od kumpla i jestem w fazje przygotowawczej do sezonu. Wkładam kubeł, szelki, ogarniam silnik + lekki mody. Zastanawiam się tylko nad tym jak polepszyć przyczeność na przedniej osi, może montować jakieś opony z kolcami?
Jak ogarnę "karoserię" to wrzucę fotki jak wygląda mój szajak
dziki pomysł w pytę! Ja nabyłem włąsnie ruraka od kumpla i jestem w fazje przygotowawczej do sezonu. Wkładam kubeł, szelki, ogarniam silnik + lekki mody. Zastanawiam się tylko nad tym jak polepszyć przyczeność na przedniej osi, może montować jakieś opony z kolcami?
Jak ogarnę "karoserię" to wrzucę fotki jak wygląda mój szajak
witam wszytkich ostanio zaciekawił mnie temat baggy ma silnik do wykorzystani i przy okazji zapytam czy od gpz 750 bedzie pasił i jak go zamntowac ,przeniesc naped nie ukrywam ze jestme zielony na temat tych pojazdów
Drifter
Wysłany: 2008-07-25, 19:07
Załuszmy że mam starego garbusa, wszystko w nim działa, karoseria nie zniszczona ...
I co dalej??? Od czego miałbym zacząc?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum