ale spodobało mi się i tak myślę że można by coś na wzór i podobieństwo wykombinować. Chciałbym coś uniwersalnego, czym można „normalnie” po drodze jechać a i leśnymi dróżkami czasem przemknąć. Pewnie regulowane zawieszenie, inne opony itd. Ale to późniejszy etap, na razie zastanawiam się do czego zacząć.
Zastanawiam się nad ramą spawaną ale jakoś nie daje mi spokoju przeróbka normalnego auta… i tu nasuwa się pierwsze pytanie… co lepiej? Jak Rurak to gdzie i za ile można zakupić taka ramę, najlepiej z projektem według własnego pomysłu?
Jak przeróbka z auta to chyba najlepiej z Garba bo ma częściową ramę i gabarytowo jest OK. ale znów nie za bardzo podoba mi się ta karoseria z laminatu…
Jak Rurak to silnik z fiata CC 1100 albo nawet 900 z tyłu powinien dać radę i jak pamiętam jest on montowany bokiem więc skrzynia biegów jest „dostępna” zarówno z jednej strony jak i z drugiej więc jakoś drążki będzie można przestawić. Najwyżej jedynka będzie wbijana w miejsce 2 a 3 w miejscu 4 ale to się da rozwiązać.
Może tyle pytań na początek
korak17
Wysłany: 2010-03-31, 13:59
Witam posiadam opla corse a planuje zrobić z niej rurowca ale nie mam planów i ponysłu jak to zrobić. Ponieważ w niej jest silnik z przodu a chce go przenieść na tył . Prosze o pomoc. jat by ktoś coś wiedział co mam zrobić to pisać na gg 12220489. albo pod tel.609148094, Z góry dziękuje
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum