logo

www.VW-Buggy.pl
beach buggy, szayowozy, dune buggy, rurowce, mad maxy

Poprzedni temat «» Następny temat
Od czego zacząć?
Autor Wiadomość
nigol_jom 

Wysłany: 2009-09-10, 13:02   

Mój pierwszy post więc witam wszystkich.

Buggy u mnie na razie jest w sferze marzeń ale kto wie, na razie zbieram informacje i zdjęcia…

Celem wprowadzenia. Ostatnio natrafiłem na ciekawe zdjęcie trochę drogiego autka

Kod:
http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showDetails.html?lang=de&id=81726805&pageNumber=4&scopeId=C&sortOption.sortBy=price.consumerGrossEuro&sortOption.sortOrder=ASCENDING&makeModelVariant1.modelDescription=buggy&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&vehicleCategory=Car&segment=Car&siteId=GERMANY&negativeFeatures=EXPORT&damageUnrepaired=NO_DAMAGE_UNREPAIRED&export=NO_EXPORT&customerIdsAsString=&tabNumber=2

ale spodobało mi się i tak myślę że można by coś na wzór i podobieństwo wykombinować. Chciałbym coś uniwersalnego, czym można „normalnie” po drodze jechać a i leśnymi dróżkami czasem przemknąć. Pewnie regulowane zawieszenie, inne opony itd. Ale to późniejszy etap, na razie zastanawiam się do czego zacząć.

Zastanawiam się nad ramą spawaną ale jakoś nie daje mi spokoju przeróbka normalnego auta… i tu nasuwa się pierwsze pytanie… co lepiej? Jak Rurak to gdzie i za ile można zakupić taka ramę, najlepiej z projektem według własnego pomysłu?
Jak przeróbka z auta to chyba najlepiej z Garba bo ma częściową ramę i gabarytowo jest OK. ale znów nie za bardzo podoba mi się ta karoseria z laminatu…

Jak Rurak to silnik z fiata CC 1100 albo nawet 900 z tyłu powinien dać radę i jak pamiętam jest on montowany bokiem więc skrzynia biegów jest „dostępna” zarówno z jednej strony jak i z drugiej więc jakoś drążki będzie można przestawić. Najwyżej jedynka będzie wbijana w miejsce 2 a 3 w miejscu 4 ale to się da rozwiązać.

Może tyle pytań na początek

korak17 

Wysłany: 2010-03-31, 14:59   

Witam posiadam opla corse a planuje zrobić z niej rurowca ale nie mam planów i ponysłu jak to zrobić. :-) Ponieważ w niej jest silnik z przodu a chce go przenieść na tył :-P . Prosze o pomoc. jat by ktoś coś wiedział co mam zrobić to pisać na gg 12220489. albo pod tel.609148094, Z góry dziękuje

nigol_jom 

Wysłany: 2010-03-31, 19:59   

Witaj,

Ostatnio zakupiłem na alledrogo taki powiedzmy schemat... mam na CD. mogę ew spróbować mailem przesłać...

Odpowiedz do tematu